Ik doe niet aan goede voornemens maar heb wel besloten dat 2018 mijn jaar gaat worden. Een jaar vol zelfliefde, leuke reisjes, het starten van mijn eigen bedrijf, het helpen bij het opzetten van restaurants én veganisme meer op de kaart zetten. Ik wil dit jaar dingen doen die mij gelukkig maken, want eerst leefde ik altijd voor anderen, nu ben ik zelf aan de beurt.

Inspirerende, mooie, lieve mensen

Op Instagram (en whatsapp) spreek ik regelmatig hele leuke mensen en een aantal daarvan hebben me gigantisch weten te inspireren. Benieuwd wie? Het groene broertje, The Indigo Kitchen en HiLesley-Ann. Uiteraard spreek ik veel meer lieve en inspirerende mensen, maar deze drie hebben ervoor gezorgd dat ik toch weer op de yogamat sta, zit en lig.

Een stukje geschiedenis

Een hele periode in mijn leven ging het niet goed, ik ben opgenomen geweest om behandeld te worden voor o.a. borderline. Daar, in de kliniek, kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga en meditatie. Dat was fijn en voelde goed. ‘s Avonds op mijn kamertje deed ik wat yoga oefeningen en ik ging regelmatig naar de kapel voor meditatie.. Dat deed me goed. Flash forward 10 jaar (naar nu); ik doe nu al 2 jaar geen yoga meer, ik nam er de tijd niet voor. Ik voelde mezelf te dik, niet goed genoeg en gewoon not worthy. Door bovenstaande mensen ben ik toch begonnen, ik heb me aangemeld voor YWATRUE en doe dit nu al een week lang elke dag braaf. En eerlijk? Het voelt geweldig!

YWATRUE: Week 1

De eerste week is altijd pittig, zeker als je al even niets aan yoga gedaan hebt. Ik was wat bang voor hoe beroerd mijn lichaam er aan toe zou zijn, maar vooralsnog valt het me mee.

Motive 

Op dag 1 draait alles om motive. Ik denk na; wat is mijn ‘motive’ om dit te doen? Zelfliefde. Ik wil me weer goed voelen in en met mijn lichaam. Ik wil dichterbij mezelf komen en meer houden van mezelf en mijn lichaam. Wel was ik mezelf akelig bewust van mijn lichaam, de downward facing dog was wat roestig en ik voelde me soms echt een aangespoelde walvis. Dit gevoel kon ik na een tijdje wel loslaten, hierdoor kon ik meer genieten.

Trust

Op dag 2 gaat alles om trust, vertrouwen dus. Vertrouw in jezelf, vertrouw in Adriene, vertrouw op yoga. Ik heb behoorlijke trust issues, dus dit is een lastige voor me. Wel is de sessie heel fijn. De one legged pidgeon is een van mijn favoriete houdingen, die kwam vandaag al voorbij en zelfs na 2 jaar kon ik dit prima mee doen.

YWATRUE: Week 1 YWATRUE: Week 1
Dag 3: Stretch. Tijd voor mijn eerste yoga selfie (met nieuwe bril en al)

 

Stretch

Op dag 3 gaan we stretchen. Hier keek ik naar uit, want ik voelde me de laatste tijd een beetje een oma. Ik had veel last van mijn rug en was gewoon niet zo soepel. Alles even goed oprekken voelde geweldig. Ook mooi om te merken; alles ging wat minder stroef. De downward facing dog was prima te doen en ook de planks kon ik veel langer volhouden. Achteraf voelde ik die afterburn in mijn buikspieren. I love it!

YWATRUE: Week 1Feeling amazing!

Floor

Op dag 4 was de vloer aan de beurt. Hier had ik wel naar uitgekeken moet ik zeggen. Lekker even liggen. Ik had buikspierpijn van de dag ervoor, dus stiekem hoopte ik op minimale inspanning. Echter deden we allemaal oefeningen waarbij de focus op je buikspieren lag. Feel the burn! Maar eerlijk, lekker was het wel. Na de sessie nam ik een heerlijke douche en omdat het nog voor 20.00 was (ik doe intermittent fasting en na 20.00 eet ik niet meer) kon ik nog een smoothiebowl maken en eten. Zo lekker en echt even genieten.

High

Dag 5 betekent high worden. Nee hoor – het had geen heftige pre-party vol wiet en andere geestverruimende middelen. We gingen voor een natural high. Na deze sessie was ik behoorlijk high, door de ademhalingsoefeningen kregen mijn astmatische longen het best te verduren. Zuurstofgebrek is niet schadelijk toch? 😉 Nee, nu zonder grapjes; het was heerlijk (alweer). Merken dat ik veel makkelijker van de cobra naar de plank en door naar downward dog kan is echt goed voor mijn ego. Ik ben benieuwd hoe komende week gaat zijn, dan ben ik supermega druk en ga ik echt op random momenten aan de yoga moeten.

PUR YA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here