Week 2 verliep niet goed. Ik kreeg last van een oude blessure en ineens vond ik mezelf niet belangrijk genoeg om elke dag een half uurtje tijd aan mezelf te besteden. Gek eigenlijk. 

YWATRUE: Week 2

Ik begon de week vol goede moed maar met spierpijn. De les was heftig en ik vond het heerlijk. Ik voelde mijn spieren branden en had al door dat ik goed werk had verricht. Maar langzaamaan werd het beroerder. Mijn (oude) knieblessure liet even merken dat hij (zij?) nog aanwezig was dus ik moest wat rustiger aan doen. Daarna besloot ik dat ik eigenlijk gewoon dat half uurtje per dag niet aan mezelf moest besteden. Bizar, want ik voelde me vorige week helemaal super, deze week was het tegenovergestelde daarvan.

YWATRUE: Week 2

Kindle

Oh hell nah – op dag 6 gingen we aan de slag met onze core. Nu ben ik sowieso geen held in planking, maar dit was wel next level. Ik was ongesteld en had al mega buikkramp (tmi much) en dan ook nog zo intensief bezig zijn met je core, dat trok ik niet zo goed. Wel heb ik alles mee gedaan (en volgehouden). Dus achteraf wel trots op mezelf.

Salud

Ik had spierpijn, niet te zuinig! Na alle core-oefeningen van de dag ervoor was alles helemaal verzuurd. Dat vandaag dus weer een mega berg plank-related stuff was, daar was ik niet blij mee. Gelukkig is het me mee gevallen en merk ik dat steeds stabieler kan staan en dat het me wat makkelijker af gaat.

Salve

Hier was ik dus écht aan toe. Een sessie beginnen met “grab a pillow and a blanket” is super fijn. Lekker rustig wat stretchen en daarna heerlijk chillen. Na deze les was ik super zen. Ik nam een lange douche en dook in bed met series. Heerlijk!

YWATRUE: Week 2

Open

Ergens is er iets mis gegaan want ik kreeg ineens gigantisch veel last van mijn (oude) knieblessure. Mijn knie sloeg continu op slot en het was een dramatische gewaarwording. Ik heb deze les maar voor de helft gedaan, mijn knie trok het echt niet. Wel nog een hele tijd zitten mediteren, dat dan weer wel.

Detox

Deze dag had ik mega stress want ik had mijn theorie-examen voor de auto (en ik heb het gehaald, gelukkig maar). Helaas was mijn knie nog wat opgezwollen en blauw (ja echt) dus ik besloot even de Salve sessie van eerder deze week te doen. Dan doe ik wél een les, maar ontzie ik mijn knie een beetje.

Soften

Ik  moet iets opbiechten, deze week gaat het niet zo lekker. Ik ben een beetje gehaast en heb veel te doen en doordat ik toen ook nog last van mijn knie kreeg dacht ik; “Ach, laat ook maar” – een beetje stom, want het voelt wel goed als ik het gedaan heb. Op de dag dat ik deze les zou doen had ik bezoek, we dronken wijn, aten lekker Surinaams eten en ik heb mezelf er niet toe aan kunnen zetten iets te doen. Deze les schuif ik een dagje op dus. Foei Joyce! 

Center

Ik ben zwaar teleurgesteld in mezelf deze week. Vorige week heb ik met gemak alles gedaan en deze week vind ik het weer te moeilijk om mezelf dat ene half uurtje te geven. Dit moet anders. Ik sta nooit echt stil bij wat ik wil en/of nodig heb en dit vond ik juist dé manier om dat wel te doen. Maar deze week loop ik mezelf weer voorbij. Ik baal van mezelf. Komende week ga ik weer op de juiste manier verder.

PUR YA

3 REACTIES

  1. Pfoe, wat klink je hard tegen jezelf! Volgens mij ben je hartstikke goed bezig. Ik doe zelf astanga yoga en daar zeggen ze dat het beter is om de eerste drie dagen van je menstruatie helemaal geen astanga te doen. Er gaat al zoveel om in je bekkengebied. Heftige oefeningen waar je je buikspieren voor nodig hebt, zijn dan niet ideaal. Dus ik vind het helemaal niet raar dat jij dat ook merkt tijdens je practice. Doe het vooral wat rustiger aan als je denkt dat je dat nodig hebt: ) Uiteindelijk gaat yoga om jezelf geven wat je nodig hebt. En misschien is dat juist wel een beetje meer rust tussendoor en iets meer zelfliefde als je iets nog niet kan/doet.
    Ik vind het echt heel tof dat je deze challenge aan bent gegaan en ik kijk uit naar volgende week. Heel veel succes ermee!

    • Nu ik het zo terug lees, zie ik inderdaad ook wel dat ik wat hard voor mezelf ben. Ik wil gewoon altijd voor 1000% dingen doen en als dat niet lukt, dan baal ik er gigantisch van. Ik moet meer accepteren dat ik niet altijd 1000% kann gaan. Dankjewel voor dit bericht <3

  2. Je moet er natuurlijk wel van ópknappen, niet van áfknappen.. Dus wees niet te streng voor jezelf, en als dingen echt pijn gaan doen in je gewrichten, sla je die gewoon over. Dat is niet slap, maar juist goed, toch…
    ( maar als je last blijft houden, kun je ook overwegen om ergens in de buurt een aantal yoga lessen te nemen en dan aan te geven wat je blessure is, zodat iemand kan zien/zeggen wat je misschien beter wel of niet of anders kunt doen… ? ) Heel veel succes !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here