Mijn lunch bestaat al twee weken uit enkel salades. Oke en soms eens een sushi lunch (maar dat moet kunnen natuurlijk). Nu raak ik snel uitgekeken op dingen en dus varieer ik er op los. Ik maakte pas een zoete aardappel salade met granaatappel, za’atar en rode ui. Dit is prima te eten met een van deze dressings die ik ook pas allemaal gemaakt heb.

Zoete aardappel salade

Wat is za’atar?

Vaak vragen mensen zich af wat de exotische specerijen zoal zijn waar ik mee kook. Vandaag ging ik aan de slag met za’atar. Dit kreeg ik van van Beekum Specerijen om eens lekker mee te experimenteren. Za’atar kende ik al en ik was er helemaal gek op, dus toen ik een flinke pot opgestuurd kreeg was ik behoorlijk in mijn nopjes.

Za’atar is een mix van verschillende kruiden en specerijen. Het wordt gemaakt van wilde oregano en dat smaakt dus naar tijm én oregano. Best een goede combinatie toch? Wanneer de kruiden gedroogd zijn worden deze vermalen en gemengd met sumak. Dit geeft het een typische smaak die goed samengaat met enorm veel dingen. En in dit geval dus met zoete aardappel.

Zoete aardappel salade

Salades zijn (opzich) wel oké

Ja, ik ben dus niet perse een fitgirl of een healthy chick. Gelukkig zijn er mensen als Mitu die me dan weten te inspireren. Dat kan ik wel gebruiken momenteel. ‘s Middags eet ik gewoon graag brood. Lekker en vers knapperig brood met een royale laag hummus. Als je een beetje let op wat je zoal binnen krijgt is dit niet the way to go, dus ik eet salades.

In mijn zoektocht naar iets wat ik graag wilde eten vond ik zoete aardappel, rode ui en wat andere dingen. Deze salade is simpel maar vol met smaak door o.a. de za’atar, granaatappel en rode ui.

Zoete aardappel salade

Je kan eigenlijk alle kanten op met deze salade. Ik at het als lunch maar je kunt er ook extra gegrilde groenten aan toevoegen en het eten als volledige maaltijd. Of wat dacht je als bijgerecht? Ik durf te wedden dat dit super is om te serveren op een feestje.

 

Print

Zoete aardappel salade met granaatappel

Gang bijgerecht, hoofdgerecht, lunch, voorgerecht
Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 30 minutes
Totale tijd 35 minutes
Porties 2 personen
Author Joyce

Ingrediënten

 • 2 middelgrote zoete aardappels geschild en in stukken
 • 2 kleine rode uien in kwarten
 • 1 theelepel za'atar
 • 1 theelepel kokosolie gesmolten
 • ½ granaatappel
 • ½ bakje tuinkers
 • zwarte peper
 • zeezout
 • spinazie of rucola naar smaak

Instructies

 1. Verwam de oven voor naar 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier

 2. Doe de stukken zoete aardappel in een kom en voeg za'atar, een beetje zout en kokosolie toe. Hussel goed door.

 3. Verdeel de zoete aardappel over de bakplaat en leg de gesneden ui ertussen. Rooster in 30 minuten gaar.

 4. Verdeel de aardappelen en uien over 2 borden, garneer met tuinkers, granaatappelpitjes, zwarte peper en spinazie en rucola.

Zoete aardappel salade

PUR YA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here